www.iiiWe.com » معرفی انواع سنگ ساختمانی

 صفحه شخصی سید علی رضوی خسروشاهی   
 
نام و نام خانوادگی: سید علی رضوی خسروشاهی
استان: آذربایجان شرقی - شهرستان: تبریز
رشته: کارشناسی ارشد عمران - پایه نظام مهندسی: ارشد
شغل:  طراح و ناظر سازه
شماره نظام مهندسی:  13-300-01793
تاریخ عضویت:  1389/01/29
 روزنوشت ها    
 

 معرفی انواع سنگ ساختمانی بخش عمران

7

با کلیک بر روی تصویر، مطلبی دیگر مرتبط با موضوع، در دسترس شما خواهد بود.

سنگ یکی از ابتدایی ترین مصالح ساختمانی است که انسان برای ساختن ابزار و پناهگاه ها و رفع نیاز خود استفاده کرده است. در ساختمان های سنگی از سنگ لاشه همراه با ملات های گچ و آهک استفاده شده است چنانچه باید اذعان کرد که اگرچه سنگ به علت سنگینی و مشکلات حمل و نقل و استخراج تا حدی جای خود را به مصالحی نظیر آجر داده است اما همچنان اهمیت خود را در ساختمان های سنگین و سخت نظیر پل ها، تونل ها، بهمن گیرها، دیوارهای حائل و سنگ چین ها و کرسی چین ها و غیر حفظ کرده است. بررسی خواص عمومی سنگ ها مواردی مانند مقاومت در برابر کشش، تحمل فشار، نفوذپذیری، انتشار امواج، پایداری و در نظر گرفتن امتداد لایه بندی و سطوح ضعیف در عملیات که باید در این مورد گفت که سنگ ها نوعا دارای سطوحی هستند که در آنها نیروی چسبندگی و اتصال دانه ها نسبت به لایه های دیگر کمتر و یا حداقل است. در مجموع باید مقاومت سنگ ساختمانی بدون شیار، رگه، ترک، خلل و فرج پوسیدگی و لایه سست باشد و حتی المقدور رنگی یکنواخت داشته باشد. بطور کلی سنگ طبیعی را که دارای مقاومت کافی در شرایط جوی و رنگ جالبی باشد می توان در عملیات ساختمانی و به صورت سنگ لاشه، سنگ قواره، سنگ باربر، سنگ پلاک، سنگ درپوش، سنگ ستون و حتی به صورت ظروف و وسایل سنگی استفاده نمود.

سنگ کوارتزیت
این نوع سنگ که اغلب با سنگ گرانیت نیز اشتباه می شود دارای ویژگیهای متفاوت است و از گرانیت سخت تر است. این سنگ با ظاهر زبر و بلوری خود قابل شناسایی است. کوارتزیت را بخاطر ظاهر زبر آن بیشتر در ساختمانهای ارزان قیمت و روستایی به کار می برند. رنگ آن بیشتر قهوه ای سوخته، سرخ خاکستری و قهوه ای است.

سنگ توف
از انواع سنگهای خاکستر آتشفشان بوده که به علت چسبندگی کم ذرات آن در اثر هوازدگی پوسته پوسته می شود و به صورت دانه های ریز از آن جدا می شود. این سنگ را به علت سبزی چشم نوازی که دارد در کار دیوار سازی پارک سازی و دیوارهای حایل استفاده می کنند.

سنگ دیوریت
از دیوریت برای سنگ نما، سنگ پله و کف و نیز در جاده سازی استفاده می کنند. رنگ این سنگ خاکستری، خاکستری تیره و گاه خاکستری مایل به سبز است.

سنگ گابرو
از گابرو به علت استحکام و مقاومت آن در برابر هوازدگی برای سنگ نما، کف، پل و تونل استفاده می کنند. رنگ گابرو خاکستری مایل به سبز، سبز و گاهی سیاه رنگ است.

سنگ لاشه
سنگی است که شکل خاصی نداشته و به همان صورتی که از معدن آورده می شود بکارمی رود و کاربرد ان در زیرسازی ها، پر کردن فاصله بین سنگها و کف سازی خشن محدود می شود

سنگ قواره
سنگی است که از سنگ لاشه بدست می آید و در کارگاه ساختمانی با کمی تیشه کاری ابعاد منظمی یافته و دارای گوشه های معین می گردد. از سنگ قواره برای دیوارهای باربر، جدول سازی و کفسازی هایی که نیاز به کمی نما سازی دارن استفاده می شود.

سنگ بادبر
سنگی است که با تیشه کاری کاملا شکل منظمی یافته و بویژه یک طرف آن شکل صاف به خود میگیرد. سنگ بادبر را در تونل سازی، پل سازی، جدول سازی، دیوار های باربر و غیر باربر، سنگفرش و پله استفاده می کنند و یکی از عمده ترین کاربردهای مهندسی سنگ لاشه و مالون بویژه در نقاط کوهستانی اجرای قوسهای سنگی است که در پلها، درگاهها و طاق زیرین دالانهای سنگی مورد مصرف قرار میگیرد.

سنگ پلاک
برای نما سازی در سطوح از سنگ پلاک استفاده می شود. برای تهیه سنگ پلاک سنگ قله را در کارگاه سنگبری به ضخامتهای مورد نظر برش داده و سپس آن را تا حد جلا و آینه شدن ساب می دهند. سنگ تزئیناتی ارزان را از تراورتن و سنگهای گران قیمت را از گرانیت و مرمر انتخاب می کنند. سنگ پلاک را برای تزئینات داخل و خارج ساختمان و در کف، دیوارپله، کف پنجره، کنار و زیر دیوار گچی و وسایل تزئیناتی نظیر گلدان، شمعدان، جدول و جوی و غیره استفاده می کنند.


برگرفته از: mellatcc.ir

یکشنبه 16 بهمن 1401 ساعت 10:54  
 نظرات